واحد گاز نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F سهند بناب به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات به شبکه سراسری برق کشور متصل و وارد چرخه تولید انرژی الکتریکی شد.
به گزارش پایگاه خبری اخبار بناب؛ قائممقام و معاون توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی با اعلام این خبر گفت: بهمنظور تأمین برق پایدار و تقویت شبکه ۴۰۰ کیلوولت منطقه شمال غرب کشور، شرکت برق حرارتی پروژه احداث نیروگاه سیکل ترکیبی سهند را با برخورداری از یک واحد گاز به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات و یک توربین بخار به ظرفیت ۱۴۴ مگاوات در دستور کار قرار داده است.
خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی؛ مهران گلابکش افزود: افزایش ظرفیت تولید برق در منطقه شمال غرب کشور و کمک به پایداری شبکه، افزایش متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی، کاهش مصرف سوخت و آب، انتقال دانش فنی و اشتغالزایی با تأکید بر بهکارگیری ظرفیتهای موجود در منطقه از جمله اهداف اجرای این طرح است.
وی بازده نهایی این نیروگاه را بالغ بر ۵۸ درصد دانست و ادامه داد: بر اساس سیاستهای وزارت نیرو و صنعت برق کشور جهت استفاده بهینه از منابع بهویژه سوخت مصرفی نیروگاهها و افزایش راندمان تولید، طرح احداث این نیروگاه راندمان بالا در برنامه توسعه تولید برق کشور قرار گرفته است.
قائممقام و معاون توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی با بیان اینکه این نیروگاه با بهرهگیری از تکنولوژی توربینهای گازی بازده بالا کلاس F احداث شده است خاطرنشان کرد: در دوره احداث این طرح ۵۰۰ نفر بهصورت مستقیم و بالغ بر یک هزار نفر نیز به طور غیرمستقیم مشغول به فعالیت هستند.
نیروگاه سیکل ترکیبی سهند در فاصله هشت کیلومتری شهرستان بناب استان آذربایجان شرقی و در مجاورت نیروگاه بخار سهند در حال احداث است.
توربین کلاس F یک نوع توربین گازی پیشرفته است که در دسته توربینهای مدرن قرار میگیرد. این نوع توربینها از فناوریهای جدیدی استفاده میکنند که باعث افزایش راندمان و کاهش آلایندگی آنها میشود.
توربینهای کلاس F معمولاً دارای راندمان بالایی (در حدود ۴۰ درصد در سیکل ساده گازی و ۵۷ درصد در سیکل ترکیبی) هستند.
#واحد گاز نیروگاه کلاس F سهند بناب در مدار تولید
خبرنگار/ فرامر شبانی