یکشنبه 3 فروردین 1404

تأثیر پروبیوتیک‌ها در پیشگیری از بیماری‌های مختلف

images 3 - پایگاه خبری اخبار بناب شهرستان بناب

 زمینه نسترن نیک‌جو، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی از دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در یادداشتی به نقش پروبیوتیک‌ها در پیشگیری از بیماری‌ها اشاره کرده است. این گزارش توسط پایگاه خبری اخبار بناب؛ منتشر شده است .

پروبیوتیک‌ها در سال‌های اخیر توجه زیادی را در حوزه پزشکی به خود جلب کرده‌اند، به‌طوریکه تحقیقات جدید ابعاد تازه‌ای از خواص و مزایای آن‌ها را آشکار کرده است. در ادامه به برخی از این یافته‌ها می‌پردازیم.

پیشگیری از سرطان روده

سرطان روده دومین سرطان شایع در انسان است. تومورهای روده بزرگ حدود ۱۰۰ برابر سریع‌تر از تومورهای روده کوچک رشد می‌کنند. بسیاری از محققان بر این باورند که فلور میکروبی روده نقش کلیدی در پیشرفت سرطان روده دارد و پروبیوتیک‌ها به عنوان عوامل محافظتی در برابر این بیماری عمل می‌کنند. همچنین، برخی گونه‌های باکتریایی می‌توانند با متابولیسم مواد غذایی خاص، باعث افزایش رشد تومورها شوند.

کاهش مشکلات پوستی

پوست نیز مانند سایر اندام‌های بدن نیاز به تغذیه مناسب دارد. مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند به بهبود تعادل داخلی بدن کمک کند. استفاده از پروبیوتیک‌ها برای درمان مشکلات پوستی به چند دهه قبل بازمی‌گردد. به عنوان مثال، تحقیقاتی بر روی «لاکتوباسیل‌ها» برای درمان آکنه، به ویژه در نوجوانان زیر ۱۸ سال انجام شده است که نشان می‌دهد این باکتری‌ها در ۸۰ درصد موارد مؤثر و ایمن بوده‌اند.

کنترل بیماری‌های آلرژیک

با افزایش روزافزون بیماری‌های آلرژیک در جوامع صنعتی، مطالعات نشان می‌دهند که میکروفلور روده نقش مهمی در این بیماری‌ها دارد. تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف پروبیوتیک‌ها به مدت ۶ ماه در کودکانی که مستعد واکنش‌های آلرژیک هستند، می‌تواند ابتلا به اگزما را کاهش دهد.

اثرات ضد بیماری‌زایی

پروبیوتیک‌ها با کاهش pH روده، توانایی رقابت با باکتری‌های بیماری‌زا را افزایش می‌دهند. برخی از لاکتوباسیل‌ها و بیفیدوباکترها قادر به تولید آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی هستند که طیف وسیعی از فعالیت‌های ضد میکروبی دارند. همچنین، برخی گونه‌های بیفیدوباکترها مواد ضد میکروبی ترشح می‌کنند که بر عوامل بیماری‌زای روده تأثیر می‌گذارند.

بهبود جذب کلسیم

مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند جذب کلسیم را در بدن افزایش دهد. اگرچه روده کوچک محل اصلی جذب کلسیم است، اما بخش عمده‌ای از کلسیم در روده بزرگ نیز جذب می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که پروبیوتیک‌ها جذب کلسیم از روده بزرگ را بهبود بخشیده و از کاهش کلسیم در بافت استخوانی جلوگیری می‌کنند.

تأثیر بر چربی‌های خون

افزایش سطح کلسترول خون یکی از عوامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی و عروقی است. مطالعات نشان می‌دهند که پروبیوتیک‌ها می‌توانند سطح کلسترول کل و لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL) را کاهش دهند. همچنین، پروبیوتیک‌ها با کاهش سنتز تری‌گلیسیریدها در کبد، تأثیر مثبتی بر سطح چربی خون دارند و به طور غیرمستقیم به کاهش فشار خون کمک می‌کنند.

تأثیر پروبیوتیک‌ها در پیشگیری از بیماری‌های مختلف

خبرنگار/ سیده ساجده عسگری

درباره‌ی خبرنگار

خبرنگار پایگاه خبری «اخبار بناب»

همچنین ببینید

photo 2025 02 06 16 09 32 - پایگاه خبری اخبار بناب شهرستان بناب

فیلم| رونمایی از ثبت آیین علم بندی و چهارشنبه سوری شهرستان بناب بعنوان آثار ملی ثبت شده در کشور

رونمایی از ثبت مراسم علم بندی و چهارشنبه سوری بعنوان آثار ملی ثبت شده در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 6 =