مازوت سوزی نیروگاه سهند بناب وضعیتی تکراری اما همچنان پرخطر است.
به گزارش پایگاه خبری اخبار بناب؛ وضعیت نیروگاه شهرستان بناب نشان میدهد ،وضعیت آلایندگی آن هر روز بدتر از قبل می شود و آنچه در این میان بیش از همه اهالی این شهرستان را آزار و عذیت میکند عدم پیگیری جدی مسئولین شهرستان بناب است.
امام جمعه شهرستان بناب: مردم حق نفس کشیدن دارند!
حجت الاسلام باقری بنابی با تأکید بر اینکه مردم منطقه نیز حق نفس کشیدن دارند؛ افزود: بخاطر آلایندگی ناشی از این نیروگاه دیگر کشاورزی بناب از بین رفته است و بنده از مسئولان خواهش میکنم به وضع موجود خاتمه دهند.
وی اظهارکرد: مسئولان استان و شخص وزیر نیرو در خصوص گازسوز کردن نیروگاه سهند بناب اهتمام جدی داشته باشند./ خبرگزاری مهر
گفتنی است علارغم نصب محل تابلو در میدان تامین اجتماعی از راه اندازی تابلو میزان سنجش آلایندگی هوای بناب که فرماندار بناب تا پایان فروردین ۱۴۰۰ وعده نصب داده بود همچنان خبری نیست!!
به گزارش اخبار بناب/ مهدی نژاد خلیلی در گفتوگو با ایسنا، افزود: با اقداماتی که با تلاش و پیگیریهای مسئولان انجام گرفته و با اعتبار ۱۲ میلیارد تومانی که جذب کرده، شهرک ولیعصر جان تازهای گرفته و در این راستا برای رفع مشکلات مسکن مهر نشینان این شهرک، تلاشهای بیشتر و بهتری انجام میدهیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۶ هزار متر مربع آسفالتهای خراب شده جاده اصلی شهرک را تخریب و نوسازی کردهایم، ادامه داد: با بستر و زیرسازی ۵۰ هزار مترمربع دیگر در شهرک ولیعصر، ۵۰ هزار متر مربع آسفالت سازی جدید شده است.
وی با اعلام این خبر که تا آخر مهرماه امسال، مشکلات جاده شهرک ولیعصر حل میشود، گفت: تا ۱۰ روز آینده اگر بارندگی اتفاق نیافتد، لکه گیری چالهها و محل لوله کشیهای فاصلاب نیز آسفالت میشود.
نژاد خلیلی با اشاره به اتمام پروژه فاضلاب این شهرک، گفت: از اهالی شهرک تقاضا داریم نسبت به درخواست انشعاب فاضلاب خانههای خود، همکاریهای بیشتر انجام دهند تا شاهد بهداشت بیشتر و قطع بوی نامطبوع فاضلاب از این منطقه باشیم.
وی از اصلاح شکل هندسی و احداث میدان در تقاطع دو جاده شهرک و همچنین اصلاح و بازسازی میدان ورودی این شهرک روبه روی مجتمع زیتون و توجه به زیبایی بیشتر و بهتر این شهرک خبر داد.
وی افزود: تابلوهای شهرک ولیعصر نیز آماده شده و قرار است به زودی در جاده اصلی شهرک نصب شوند.
وی با اشاره به اینکه جاده دسترسی شهرک در دو باند و کل معابر سایت هفت شهرک آماده سازی و شن ریزی و آسفالت شده، گفت: اکنون و در آینده نزدیک نیز در سایت شش، انجام زیرساختها و آسفالت ریزی را ادامه خواهیم داد.
به گزارش ایسنا، شهرک ولیعصر بناب که احداث آن از سال ۱۳۷۳ در زمینی به وسعت ۱۸۰ هکتار آغاز شده، دارای بیش از ۴۰۰۰ نفر جمعیت بوده و شامل مسکنهای مهر است.
در حال حاضر شهرک ولی عصر(عج) بناب بدون شهرداری اداره میشود و مقصد سرریز جمعیت ۱۵۰ هزار نفری شهرستان بناب بوده و پس از گذشت ۲۷ سال هنوز نواقص زیادی دارد و مردم منطقه با مشکلات عدیدهای مواجه هستند، امید میرود تا هرچه سریعتر مشکلات آن به پایان رسد.
شهرستان ۱۵۰ هزار نفری بناب که یکی از شهرستانهای بزرگ و پرجمعیت آذربایجان شرقی است در ۱۲۰ کیلومتری جنوب تبریز واقع شده است.
بانوی جوان کارآفرین از شهرستان بناب که در زمینه خدمات حمل و نقل و تامین نیرو فعال است و به طور مستقیم و غیر مستقیم برای بیش از ۲۰۰ نفر اشتغال زایی کرده است، می گوید: به دنبال ساماندهی، ایجاد اشتغال و گرد هم آوردن افراد آسیبدیده اجتماعی از جمله: جوانان جویای کار، زنان سرپرست خانوار و معتادان بهبود یافته و زباله گردها، می توان در بناب کارخانه تفکیک زباله، بازیافت و مدیریت پسماند را راهاندازی کرده و در نتیجه آن حدوداً برای500 سرپرست خانواده تولید اشتغال زایی کرد.
به گزارش اخبار بناب/ زبالههای قابل بازیافت یا همان طلای کثیف، از پولسازترین عرصههای مورد غفلت مانده هستند که در جریان زندگی روزمره ما تولید میشوند و فرقی هم ندارد که زباله صنعتی یا خانگی باشد و همهی آن زبالههای بیارزش میتوانند به محصول جدیدی که دارای ارزشی صدها برابر بیشتر از زباله باشد تبدیل شوند و این در حالی است که متاسفانه شهرستان بناب مراکز بازیافت زباله ندارد و هیچ واحد تولیدی در این شهرستان مشغول به تولید طلای کثیف نیست.
بانوی جوان کارآفرین از شهرستان بناب که در زمینه خدمات حمل و نقل و تامین نیرو فعال است و به طور مستقیم و غیر مستقیم برای بیش از ۲۰۰ نفر اشتغال زایی کرده است، می گوید: به دنبال ساماندهی، ایجاد اشتغال و گرد هم آوردن افراد آسیبدیده اجتماعی از جمله: جوانان جویای کار، زنان سرپرست خانوار و معتادان بهبود یافته و زباله گردها، می توان در بناب کارخانه تفکیک زباله، بازیافت و مدیریت پسماند را راهاندازی کرده و در نتیجه آن حدوداً برای500 سرپرست خانواده تولید اشتغال زایی کرد.
مریم بابازاده در گفتگو با اخبار بناب میگوید: اکثر زباله ها در این شهرستان به عنوان موادی غیر قابل استفاده معرفی شده و دور ريخته می شود، در حالی که بتدريج با پيشرفت هايی كه صورت گرفته مشخص است كه از آنها می شود استفاده نمود و مجددا وارد چرخه صنعت كرد.
وی عنوان کرد: تجربه نشان داده اگر زباله به درستی مديريت شود و عمليات بازيافت و بازيابی آن به روش علمی انجام شود، آنگاه می توان از اين راه سود اقتصادی خوبی به دست آورده و در اين صورت است که میشود زباله را طلای كثيف نامید.
وی با اشاره به اینکه از زباله می توان هم به لحاظ انرژی و هم به لحاظ موادی كه كاربردی و مورد نياز صنعت است، بهره گرفت، افزود: در ايران بيشترين سهم تركيب زباله ها متاسفانه زباله خانگي است كه بیش از 70 درصد آن پس مانده های غذايی و مواد فساد پذير است كه می توان از آنها كمپوست يا مواد آلی مورد نياز تهيه كرد. که از 30 درصد باقیمانده نیز حدود 20 درصدش دوباره قابل بازيافت بوده و فقط 10 درصد زباله های توليد شده ما دور ريختنی و غير قابل استفاده هستند.
بابازاده با اعلام اینکه، ديگر نمی توان گفت كه زباله يک ضايعه است و به نوعی ممكن است يک بركت باشد، گفت: اگر ما نتوانيم در شهرستان مديريت پسماند را به شيوه صحيح و علمی انجام دهيم در آينده با محيطی آلوده، هزينه های سرسام آور و … مواجه خواهيم شد.
بانوی کارآفرین بنابی میگوید: واقعا میتوان با استفاده از تکنولوژی بروز خیلی بهتر و بیشتر زباله ها را به طلای کثیف تبدل کرده و از نتایج آن به بهترین شکل استفاده نمود، به عنوان مثال به صرفه است که زبالهی کاغذ و مقوا را بازگردانی کنیم زیرا که در این روش اگر به جای استفاده از چوب درختان برای تولید کاغذ از کاغذهای باطله استفاده شود، ۹۰ درصد در مصرف آب و ۵۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود و همچنین ۷۵ درصد از آلودگی هوا، جلوگیری می شود.
بابازاده افزود: از بارزترین معضلات بهداشتی و زیستمحیطی را میتوان روند صعودی تولید پسماندهای جامد عنوان کرد که عموم مردم به آن به عنوان یک ماده دورریز مینگرند که باید از محیط زندگی آنها دور و دفن شود. اما در برخورد با این معضل که اصطلاح طلای کثیف را به خود اختصاص داده، باید آن را مدیریت کرده و حداکثر استفاده را از مواد زائد جامد شهری برد و تهدید را به یک فرصت تبدیل کرد. همچنین مواد قابل بازیافت یا پسماندهای خشک، شامل انواع پلاستیک، کاغذ، شیشه، وسایل فلزی، قوطیهای کنسرو، بطریهای آب معدنی و نوشابه و … هستند که این مواد فاسدشدنی نیستند و میتوان با بازیافت آنها، محصولات جدیدی تولید کرد. وی گفت: باید متذکر شد امروزه مدیریت پسماندها یکی از ضروریترین محورهای توسعه پایدار محسوب میشوند. و هر فرد در سطح خودش میتواند در این اقتصاد فعالیت داشته و مشارکت کند. همه ما میتوانیم با درک و ادغام اقتصاد چرخشی در سیستمهای فکری خود شروع کنیم. ما باید در آینده سیاره خود نقش داشته باشیم. بازیافت یکی از عناصر اساسی این اقتصاد است و در دسترس همه است! با مصرف مسوولانه، میتوانیم کالاها و محصولات قابل بازیافت خود را (شیشه، پلاستیک و …) تفکیک و سپس جمعآوری کنیم و به مراکز جمعآوری بازیافت تحویل دهیم.
بابازاده با اشاره به اینکه برای دست یافتن به طلای کثیف در بناب باید بفکر ایجاد کارخانه بازیافت زباله بود اظهار میکند: در این زمینه دستگاههای متولی همچون محیط زیست، منابع طبیعی و شهرداری با استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران بخشخصوصی باید به احداث کارخانههای بازیافت زباله ورود کنند تا هم پسماندها به چرخه تولید و مصرف مجدد برگردند و هم منبعی برای درآمد و اشتغالزایی در این حوزه ایجاد شود.
این بانوی کارآفرین تصریح کرد: اجرای طرح بازیافت زباله علاوه بر حفظ سلامت شهر و استفاده مجدد از بسیاری از مواد قابل بازیافت، باعث ایجاد اشتغال پایدار برای شماری از افراد جویای کار هم میشود. وی با اشاره به اینکه با بازیافت زباله در شهرستان بناب میتوان به رونق اقتصادی در این منطقه کمک های بیشتری کرد افزود: با استفاده از هنر تبدیل زباله به ثروت، میتوانیم به رونق سفرههای خانواده های جویای کارکمک چشمگیری کرد، موضوعی که با توجه به فعالیتهای صنعتی، تجاری و اقتصادی شهرستان بناب در منطقه، می توان فرصت خوبی را برای توسعه تولید و اشتغال برای مردم پرتلاش این شهرستان ایجاد کرد.
بابازاده همچنین در قرینه اجرای طرح بازیافت زباله از طرح ساماندهی زباله گردها در بناب خبر داد و گفت: زبالهگردها افرادی هستند که از لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند و این افراد به دلیل مشکلات اقتصادی به اجبار اقدام برای انجام این کارسخت و غیربهداشتی می کنند که نکته مهم و اساسی در اجرای این طرح ساماندهی زباله گردها است.
وی با اشاره به اینکه این طرح علاوه بر تامین مالی زباله گردها و ساماندهی آنان بویژه در شرایط کرونایی، میتواند مانع انتشار عوامل بیماریزا شود افزود: ساماندهی به معنی شناسایی و شناسنامهدار کردن این افراد و تأمین مسائل بهداشتی و ایمنی آنها است که امیدواریم بتوان شرایط مناسب از جمله بیمه و حقوق مناسب را نیز برای زباله گردها فراهم آورد.
بابازاده اشاره می کند که مدیریت پسماند لازمه توسعه پایدار و داشتن محیط زیست سالم است، مدیریت پسماند با ایجاد تجهیزات امحاء یا زباله سوزی، تفکیک زباله، ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدا، رفع مخاطرات زیستی را به چالش کشیده است، دفع غیر اصولی زباله شهری، عدم وجود برنامه متمرکز در خصوص تفکیک از مرکز و زباله گردها و چهره ناسالم شهری، از جمله چالشهای مهم در بخش پسماند کشور است. و با فرهنگ سازی در خانواده ها هر فرد به یک سفیر محیط زیست در خصوص مدیریت پسماند در منزل تبدیل می شود و با کاهش تولید و تفکیک زباله برای بازگشت به چرخه اقتصادی کمک کند تا بعنوان یک شهروند، شهر و محیط زندگی خود را پاک نگه دارد و در قبال تحویل زباله تفکیک شده، کارت اعتباری دریافت خدمات شهرداری، شهربازی یا اقلام مصرفی بهداشتی خانوار دریافت کند. و همچنین کارخانه بازیافت مواد پلاستیک نیز به عنوان صنعت سبز میتواند در کنار ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی، در راستای رفع معضل پلاستیک در محیط زیست شهر موثر باشد.
به گزارش اخبار بناب: مریم بابازاده ۳۹ ساله از سال ۸۴ متاهل بوده و دارای ۲ فرزند است و علاقه زیادی در حوزه کارآفرینی و اشتغال دارد و میگوید فعالیت های بیرون از خانه وی را خسته نمیکند و در کنار شغل خانه داری و تربیت فرزندان از فعالیت اجتماعی غافل نمانده و همین علاقه مندی انرژی او را حفظ کرده است.
این بانوی کارآفرین بنابی در حال حاضر علاوه بر عضو هیئت مدیره و مدیرعامل و رئیس هیات مدیره ۲ شرکت نیلگون بهکاران غرب و شرکت تعاونی گلشهر بناب با اشتغال زایی به بیش از ۲۰۰ نفر، بازرس اصلی شرکت خدماتی درمانی هلال نو است و در آموزش و پرورش نیز در مدرسه غیرانتفاعی ریحانه الطاها بعنوان معاونت مالی و اجرایی مشغول فعالیت است.
طبق قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ابتدا صلاحیت نامزدهای انتخاباتی در هیات های اجرایی فرمانداری ها مطرح و پس از پالایش آن را به هیات نظارت زیر نظرمجلس شورای اسلامی ارسال می دارند وفرآیند بازگشت برخی رد صلاحیت شده ها تا روزهای آخر تبلیغات انتخاباتی ادامه دارد.
به گزارش اخبار بناب/ بعضا رد صلاحیت شده ها که خود را محق بازگشت به صحنه رقابت می دانند ازهیچ کوششی فروگذار نمی کنند. هزینه رد صلاحیت شده ها درشهرستان ها و استان ها برای اعضای هیات نظارت و بعضا اجرایی بسیار بالاست و علاوه برایجاد کینه وکدورت متاسفانه موجب شکاف های بزرگی می گردد. رد صلاحیت
پرسش اصلی این است اگر چنانچه نامزدی براساس منابع چند گانه قانونی رد صلاحیت شده چرا هیات مرکزی که از صحنه میدانی بدور است آنها را تائید می کند؟ عمدتا کسانی که رد صلاحیت شده اند قطعا دارای مواردی بوده اند و همین طیف افراد راه های تخلف و فراراز قانون را در دوره شورایی خود فرا گرفته و معبرهای فساد را به راحتی شناسایی کرده و با سهولت می توانند ازهیات مرکزی نظارت تائیدیه بگیرند. رد صلاحیت
مواردی وجود دارد که فسق آشکار داشته و به فساد شهره است و در بی اخلاقی شهره عام و خاصند و به همین خاطر منابع پنجگانه و هیات های نظارت استان ها آنها را رد صلاحیت کرده اند و درکمال ناباوری توسط هیات مرکزی نظارت درآخرین لحظات برگ تائید صلاحیت دریافت کرده و به ریش مراجع قانونی و هیات نظارت می خندند.
این رویه غلط هیات نطارت مرکزی شائبه های زیادی را به وجود آورده است که می بایست نزد اذهان عمومی جوابگو باشند. این تائید صلاحیت های به وقت آخر کاملا شبه ناکند و هزاران سخن زشت و ناپسند را به دنبال دارد از دلالی های انتخاباتی بگیر تا شائبه های مالی که توجیه آن برای جامعه بسیار دشوارمی باشد.
اقداماتی که در هیات نظارت مرکزی به وجود آمده مفری را برای فرد متخلفی که ازاستان ناامید شده است به وجود آورده اند که علاوه برگستاخ شدن متخلفین تمامی خدمات مراجع چندگانه دراستان ها و همچنین هیات نظارت های استان ها زایل می گردد. البته موارد استثنائی که بعضا به وجود می آید با بازگشت عمده رد صلاحیت شده ها تفاوت دارد.
پس ازبازگشت برخی رد صلاحیت شدگان به صحنه رقابت انتخاباتی شوراها؛ پول ساز بودن شورا و انگیزه های غیرخدمتی و نا کارآمدی شوراها و دزد پروری در بین آنان برای همگان مسجل می شود که مسئولیت قانونی و شرعی آن متوجه مسئولین هیات نظارت مرکزی می باشد.منبع/هه وال موکریان،
بانوی کارآفرین شهرستان بناب که در زمینه خدمات حمل و نقل و تامین نیرو فعال است به طور مستقیم و غیر مستقیم برای بیش از 200 نفر اشتغال زایی کرده است.
به گزارش اخبار بناب/ کارآفرینی و ایجاد کسب و کار از دیدگاه بسیاری از شهروندان مستلزم داشتن شرایط مناسب مالی و تجربه فراوان است. شاید پیچیدگیها و سختیهای موفقیت در این عرصه باعث شود تا خیلیها دست به این خطر نزنند و فرصت و سرمایه خود را در راههای دیگری صرف کنند اما هستند افرادی که کار در این عرصه را تقریبا با هیچ شروع کردهاند و به جایگاهی که میخواستند رسیدهاند.
بانوی موفق کارآفرین 39 ساله بنابی یکی از همین افراد است. او برای اینکه عضو جامعه بزرگ کارآفرینهای کشور شود، کارش را با همت و پشتکاری و اعتماد به نفس و البته با پشتیبانی و کمک خوب همسر خود آغاز کرد، در این راه با تجربه و دانش تخصصی که داشت، با این حال قدمها را محکمتر از گذشته برداشت تا بتواند فرصتهای شغلی بسیاری را برای دیگران ایجاد کند و خود نیز 3 تا از معتبرترین شرکت های خدماتی رفاهی در کشور را مدیریت کند.
مریم بابازاده در گفتگو با اخبار بناب میگوید: کارش با علاقه ادامه پیدا کرده است، ایده ابتدایی کسب و کارش را کسی جدی نمیگرفت، اما اکنون که ۱۲ سال از کارش گذشته خیلیها سعی میکنند در این وادی قدم بگذارند و سودی کسب کنند.
وی همان دانشآموز با استعداد مدارس شهرستان بناب، و فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته مدیریت دولتی دانشگاه ازاد بناب است، به گفتهی خودش مسیر تحصیلیاش، کمک کرد تا استعداد خود را کشف کند و در کنار تحصیلات دانشگاهی فهمیده که باید رشته تحصیلی خود را به صورت عملی اجرا میکرده است.
بابازاده میگوید: انگیزه مالی، تنها انگیزه من برای آغاز کار نبود، واقعاً به کارهای مدیریتی، ایجاد اشتغال، کمک و حل مشکلات طبقات مستضعف جامعه علاقه زیاد دارم.
وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال برای بانوان نیز یکی از اهدافم است و برایم یک افتخار است، افزود: در کنار تمام سختهایی که در کارم دارم، همه توانم را به کار میگیرم، در کنار کارهای مدیریتی شرکت، مدیریت و تربیت فرزندانم را در محیطی با آرامش و به دور از استرس و خستگی های شغل خود تربیت کنم.
این بانوی کارآفرین تأکید میکند: برای شروع کار انگیزه شرط اصلی است، همانطور که انگیزه صرف مالی نداشتم، اما اینکه استعداد آدم هدر برود با این موافق نیستم، ضمن کار و در برخورد با کادر و پرسنلم بود که متوجه شدم چقدر مشکلات مالی زنان جامعه ما را آزار میدهد، این شد که با وجود سختی، به کارم دلگرم شدم و به امید خدا راهم را ادمه دادم.
وی اضافه میکند: کارهای شرکت در ابتدا به سختی پیشرفت می رفت، اما هم اکنون شرکت دارای مکان مستقل در محل میدان بسیج شهرستان بناب بوده و برای ایجاد نمایندگی در شهرهای مختلف نیز اقدامات جدی شده است.
بابازاده با اشاره به اینکه از سال87 بعنوان مدیر عامل در شرکت تعاونی گلشهر بناب فعالیتهای خود را شروع نموده ام افزود: نسبت به ساماندهی رانندگان درون شهری و برون شهری اقدام کردم و بعنوان کارگزاری تامین اجتماعی 1 هزار200 نفر بیمه شده را ساماندهی کرده و مراجعات مکرر به امور بیمه را حذف و عدم پرداخت حق بیمه, کمک مالی و سرگردانی و رفع موانع بیمه شدگان را بهبود بخشیدم، و در ادامه فعالیت ها، این تعاونی که جز تعاونی های برتر کشوری در سال 91 شناخته شد توانست 12 نفر را مستقیم و 30 نفر را غیر مستقیم مشغول بکار نماید.
وی برای پیشرفت های بیشتر با مهاجرت به تهران از سال 93 الی 95 مدیر عامل شرکت هواپیمایی و گردشگری میرداماد بوده و با اشتغال به 13نفر پرسنل تماما خانم در حوزه تورهای داخلی و خارجی در سطح کشور به توسعه فعالیت هایش می افزاید، اما به خاطر مشکلات خانوادگی و دوری از زادگاه خود مجبور به واگذاری امتیازشرکت و بازگشت به سرزمین مادری خود شد.
بانوی بنابی در ادامه فعالیت های بیشتر و بهتر خود در قالب رئیس هیات مدیره شرکت نیلگون بهکاران در استان آذربایجان شرقی در حوزه خدماتی رفاهی و تشریفات و تامین فضای سبز با ایجاد اشتغال برای 120 نفر نیروی فعال در این حوزه مشغول خدمت رسانی است.
مریم بابازاده 39 ساله از سال 84 متاهل بوده و دارای ۲ فرزند است و علاقه زیادی در حوزه کارآفرینی و اشتغال دارد و میگوید فعالیت های بیرون از خانه مرا خسته نمیکند و در کنار خانه داری از فعالیت اجتماعی غافل نمانده و همین علاقه مندی انرژی او را حفظ کرده است.
بابازاده از باز بودن زمینه اجتماعی برای حضور هرچه بیشتر بانوان می گوید، زنان نیمی از جامعه را تشکیل می دهند و کمتر انسانی هست که زیست فردی را بر زیست اجتماعی ترجیح دهد.
وی با اشاره به اینکه بانوان نیمی از جامعه هستند و در کنار مردان منشا تحول و خدمت به جامعه هستند و در تحولات اجتماعی سیاسی کشور نقش آفرین هستند،میگوید: زنان نیز بخشی از جامعه محسوب می شوند شایسته است که بدون جبر، مراتب برخورداری از رفاه، آزادی و امنیت اجتماعی را داشته باشند و در جامعه اسلامی و ایرانی این زمینه مهیا است، و هیچ زنی نمی تواند بدون همراهی مردان منزلت های اجتماعی را تصاحب کند همانطور که هیچ مردی نیز قابلیت چنین انجامی را ندارد و از همراهی های همسرش در مسیر دشوار زندگی قدردان است.
این بانوی کارآفرین در حال حاضر علاوه بر عضو هیئت مدیره و مدیرعامل و رئیس هیات مدیره 2 شرکت نیلگون بهکاران غرب و شرکت تعاونی گلشهر بناب با اشتغال زایی به بیش از 200 نفر، بازرس اصلی شرکت خدماتی درمانی هلال نو که در زمینه ارائه خدمات درمانی تاسیس شده ، در امر آموزش و پرورش نیز در مدرسه غیرانتفاعی ریحانه الطاها بعنوان معاونت اداری مالی و اجرایی مشغول فعالیت است.
به گزارش اخبار بناب: شرکت نیلگون بهکاران غرب در زمینه تامین نیرو سلامت، بهداشت، درمان، خدماتی عادی و تخصصی، و همچنین شرکت تعاونی گلشهر بناب در زمینه خدمات حمل و نقل فعالیت دارند..
به گزارش اخبار بناب به نقل از خبرگزاری فارس/ از همان روزهای ابتدایی ورود کووید 19 و به عبارتی ویروس کرونا به کشورمان و اجباری شدن آموزش از راه دور، دیگر صدای زنگ تفریح در مدارس به گوش نرسید، مدارس تعطیل و دانشآموزان خانه.نشین شدند.
در همان روزهای اول شیوع ویروس کرونا بود که دانشآموزان یادگیری مطالب درسی را از طریق شبکه آموزش دنبال میکردند اما رفته رفته مدارس نیز با ایجاد گروههایی در فضای مجازی سعی کردند، تدریس خود را از این طریق به گوش دانشآموزان برسانند.
اما با همه اینها، هیچ کدام جای خالی تدریس در مدرسه و فراگیری به صورت مستقیم را برای دانشآموزان پر نکرد.
اپلیکیشن «شاد» یکی از راههایی بود که دانشآموزان و معلمان مدارس با عضویت در این سامانه توانستند آموزش را دوباره از سر بگیرند اما این برنامه نیز خالی از اشکال و عاری از مشکلات نبوده و نیست، چرا که استفاده از این برنامه مشکلاتی را برای برخی دانشآموزان و خانوادههای شهری و روستایی که به اینترنت و گوشی هوشمند دسترسی ندارند، به وجود آورده و دست آنها را از فراگیری علم و دانش کوتاهتر کرده است.
قطعاً در این میان دانشآموزانی وجود دارند که بهخاطر عدم وجود امکانات لازم برای آموزش از طریق فضای مجازی از تحصیل و آموزش بازمانده.اند و علت آن را میتوان کمبود امکانات از قبیل نبود گوشی و تبلت عنوان کرد که معضل مشترک بسیاری از افراد است.
این روزها قیمت گوشی و تبلت چنان بالا رفته است که بسیاری از خانوادهها قدرت خرید آن را ندارند که در این صورت یا فرزندان آنها از تحصیل محروم می شوند و یا اینکه باید از گوشی والدین استفاده کنند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان بناب در نشستی که با اصحاب رسانه داشت، اعلام کرد: 2 هزار و 500 دانشآموز بنابی فاقد تبلت و گوشی هوشمند بودند که به همت خیران 500 دستگاه تبلت برای دانشآموزان بیبضاعت تهیه و تحویل شد.
حسین پارسامهر افزود: این حرکت در قالب رزمایش مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه صورت گرفت و این تعداد تبلت برای دانشآموزانی که دسترسی به شبکه آموزشی «شاد» را نداشتند، تهیه شد.
وی تصریح کرد: هم اکنون 2 هزار دانشآموز بنابی نیز فاقد تبلت و گوشی هوشمند هستند که نیاز به تداوم انفاق، همراهی و نیکوکاری در این شرایط خاص آموزش کرونایی دارند.
به گفته مدیر آموزش و پرورش بناب، 544 دانشآموز بازمانده از تحصیل در این شهرستان وجود دارد که شیوع کرونا، ازدواج زودهنگام و سایر مشکلات اجتماعی باعث بازماندن این تعداد از دانشآموزان از ادامه تحصیل در سال تحصیلی جاری شده است.
با این یادآوریها امید است، خیران عزیز که همواره در تمام صحنهها در کنار محرومین قرار گرفته و گرهگشای مشکلات آنان بوده.اند، با تهیه این تعداد تبلت و گوشی همراه زمینه را برای ادامه تحصیل دانشآموزان، این آیندهسازان کشور فراهم سازند.
گفتنی است، شهرستان 150 هزار نفری بناب دارای 27 هزار و 223 دانشآموز و یک هزار و 749 فرهنگی است.انتهای خبر/ جاوید بنابیان
به گزارش اخبار بناب؛ عصر جمعه گذشته، در جریان مسابقات موتور سواری نمایشی در پیست اتومبیلرانی و موتور سواری شهرستان بناب، در اثر برخورد یک دستگاه موتور سیکلت با یکی از تماشاگران، یک نفر کشته و یک نفر زخمی شد.
به نقل از ایسنا/آذربایجان شرقی؛ نوجوانی ۱۳ ساله ای که برای تماشای این مسابقات حاضر شده بود، در اثر برخورد با موتور سیکلت، در جا جان باخته و موتور سوار ۲۰ ساله نیز روانهی بیمارستان شد.
پیشتر رسانه های شهرستان پیگیر مشکلات این پیست بوده و احتمال وقوع هر نوع خطر را تذکر داده و ضرورت حضور نیروهای امدادی در محل این پیست را متذکر شده بودند.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان بناب در آبان ماه سال ۹۹ تاکید کرده بود که این اداره و هیأت ورزشهای اتومبیل رانی و موتورسواری بناب هیچ اطلاعی از برگزاری این مسابقات ندارند و مجوزی برای برگزاری این مسابقات صادر نشده و برگزارکنندگان این مسابقات خودسرانه و بدون اخذ مجوز اقدام به برگزاری این مسابقات نمایشی کردهاند.
باقر بابازاده، شهردار وقت بناب نیز گفته بود که تمام اعتبارات و امکانات این مجموعه از ردیف اعتبارات ورزشی شهرداری تامین شده است و این مکان می تواند در آموزش رانندگی، فرود بالگرد و هواپیماهای سبک و همچنین پاراموتورها مورد استفاده قرار بگیرد.
سید مجید یزدانی روز یکشنبه در گفتوگو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: در تاریخ پنجم شهریور ماه سال ۹۸ طبق صورت جلسه تنظیم شده قرار بود سه پیست اتومبیل رانی، موتور سواری و سوارکاری این مجموعه به اداره ورزش و جوانان انتقال یابد تا ما برنامه های مدونی جهت مدیریت این مجموعه ها تدوین کنیم.
وی ادامه میدهد: براساس قانون نظام ورزش که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده و رئیس جمهور نیز ابلاغ کرده است، تنها متولی ورزش کشور عبارت است از وزرات ورزش و جوانان، ادارات کل استان ها و ادارات شهرستان ها.
وی اضافه میکند: از این تاریخ درخواست خود را به شهردار بناب اعلام و در چندین مرحله نیز پیگیری کرده ایم اما تاکنون این زمین ها بنام اداره ورزش و جوانان شهرستان منتقل نشده است لذا ما مسئولیتی در این مجموعه ها نداریم و به دلیل بلاتکلیفی موجود، چندین سال است که در این پیست ها مسابقه ای برگزار نمی کنیم و دوستان شورا و شهرداری مسئولیت این مجموعه را برعهده دارند که امیدواریم با برنامه ریزی های خوب دیگر شاهد این حوادث تلخ نباشیم.
به گزارش ایسنا، پیست اتومبیلرانی و موتور سواری شهرستان بناب که در سوم خرداد ماه سال ۹۲ توسط شهرداری بناب به بهره برداری رسیده، ۵۵۰ متر طول و ۵۰ متر عرض دارد و از لحاظ گستردگی مساحت بعد از پیست تهران، دومین پیست بزرگ کشور محسوب می شود که برای ساخت این مجموعه در مدت سه ماه شش میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
کوههای قرهقشون منطقه گردشگری هر روز و هر روز در حال کوچک شدن است تا شن و ماسه آن را برای ساخت بتن، خانه، آسفالت، جاده و غیره مصرف شود.
به گزارش اخبار بناب؛ چند سالی است که بهرهبرداری بیرویه و مداوم شن و ماسه از کوهها، رودخانهها و منابع طبیعی از معضلات مهم برخی استانها و مناطق کشور به حساب میآید و در نتیجه طولی نخواهد کشید، برداشت بدون برنامهریزی از معادن اثرات بسیار نامطلوبی را بر پیکره محیط زیست و چشمانداز نواحی مجاور آن برجای خواهد گذاشت.
به نقل از خبرگزاری فارس: یکی از مناطقی که دستخوش تغییرات غیراصولی و ناملایمات بسیار شده، منطقه گردشگری کوههای«قرهقشون» در بناب است که از دیرباز تفرجگاهی برای دوستداران طبیعت، ورزشگاهی برای کوهنوردان و علاقمندان به ورزش و همچنین یکی از مناطق گردشگری مردم منطقه بوده و حالا در معرض تخریب و نابودی است.
البته واضح است که مشکل این مناطق تنها به برداشتهای بیرویه شن و ماسه از آنها ختم نمیشود و موضوع دیگری که توجه مردم منطقه را به خود جلب کرده است، برخی ساخت و سازهای بی رویه، دیوارکشی و حصارکشیهای متعدد در دامنههای اطراف این کوههاست؛ جایی که سالها تفرجگاه ساکنان شهرستان و اهالی شهرهای همجوار بوده است.
منطقه زیبا و روح انگیز قرهقشون یکی از مناطقی است که از سالهای دور محل مراجعه گردشگران و کوهنوردان زیادی از شهرستان بناب و شهرستانهای دیگر استان آذربایجانشرقی بوده است ولی امروز به لطف همین استخراج بیرویه و غیرقانونی شن و ماسه با قلبی زخمی و دردآگین در کوه های قرهقشون، قلب دوستداران طبیعت را به درد میآورد.
کوههای قرهقشون هر روز و هر روز در حال کوچک شدن است تا شن و ماسه آن را برای ساخت بتن، خانه، آسفالت، جاده و غیره مصرف شود.
بدون کوچکترین اغماضی و با سرعتی سرسامآور تمام مواد اولیه مورد نیاز خود را از طبیعت برداشت میکنیم بدون اینکه به تبعات اسفبار این برداشتها فکر کنیم.
با این اوصاف، یکی از مهمترین چالشهای کنونی محیط زیست در بناب تصرف و تخریب منابع طبیعی است و براساس آنچه قریب به اتفاق دوستداران محیط زیست هر ساله با آن مواجه میشوند، تبدیل بخشهای بزرگی از مراتع شهرستان به باغات و زمینهای کشاورزی است.
هشدار نسبت به تخریب کوههای قره قشون
فرماندار بناب نسبت به تهدید جدی تخریب کوههای قره قشون به بهانه برداشت بیرویه شن و ماسه هشدار داد.
وی با بیان اینکه منطقه گردشگری قرهقشون یکی از سرمایههای گرنبهای طبیعی بناب به شمار میرود؛ گفت: اخیراً برداشتهای غیرمجاز شن و ماسه صورت میگیرد و نباید با برداشتهای بیرویه و غیرمجاز شن و ماسه به طبیعت آسیب رساند.
شهریار فتحی با تأکید بر اینکه برداشت بیرویه و غیرمجاز شن و ماسه باید از منطقه گردشگری قرققشون متوقف شود؛ اظهار کرد: این محل به عنوان منطقه گردشگری بوده و باید آن را برای نسلهای آتی حفظ کنیم.
وی گفت: استفاده غیرقانونی از معادن و ذخایر شهرستان در کوههای«قره قشون» زد و گفت: با توجه به محدودیت منابع و معادن در شهرستان بناب باید به فکر نسلهای آتی باشیم.
وی یادآور شد: کوههای«قره قشون» در بناب نفسهای آخر خود را میکشد و از این رو به هیچوجه نخواهیم گذاشت از این معادن شن برداشت شود.
نگرانی از اوج گیری کوه خواری در بناب!
نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی از پیامدهای ناشی از اوج گیری دوباره برداشت بی رویه و غیرمتعارف شن و ماسه از معادن کوه های«قره قشون» و ساخت و سازهای صورت گرفته در این مناطق ابراز نگرانی کرد.
حجت الاسلام محمد باقری بنابی با انتقاد از برداشت بی رویه و غیرمجاز شن و ماسه از معادن کوه های قره قشون در بناب اظهار کرد: مناطق کوه های قره قشون تنها محل گردشگری مردم بناب و شهرهای همجوار بوده و حفظ و نگهداری از این مناطق جزو وظایف اصلی ماست.
وی با بیان اینکه تخریب و برداشت بی رویه شن و ماسه از معادن کوه های قره قشون ظلم به نسل های آتی است؛ افزود: مسئولان میراث فرهنگی،حفاظت محیط زیست و صنعت و معدن باید نگذارند به این میراث گرانبها آسیبی وارد شود و باید از این میراث ارزشمند برای نسل های آتی حفاظت کنیم.
امید است دستگاههای نظارتی و متولی امر با ورود به این موضوع از ادامه تخریب مراتع و برداشت بیرویه و غیرمجاز شن و ماسه از کوههای زیبا و مناطق گردشگری بناب جلوگیری کنند.
نبود پزشک متخصص و بیمارستان مجهز، دغدغه مردم بناب و باعث به خطر افتادن جان جماعت این شهرستان شده است.
به گزارش اخبار بناب به نقل از ایسنا، ارائه خدمات درمانی بروز و تامین سلامت میتواند امید به زندگی را در جامعه بهتر و بیشتر افزایش دهد و به بالاتر رفتن شادابی و سطح رفاه اجتماعی کمک کند.
اگرچه خدمات ارزندهای برای محرومیت زدایی در کشور انجام گرفته است، اما خدمات ارائه شده در شهرستان بناب در عرصه پزشکی نتوانسته در حد مطلوب، مشکلات مردم را برطرف کند که در نهایت این موضوع سبب تحمیل هزینههای سنگین و گاهی خسارتهای جبرانناپذیری به مردم میکند.
از مهمترین مشکلات مردم شهرستان بناب طی چندین سال گذشته، نبود پزشک متخصص و تجهیزات پزشکی مناسب بوده است، مشکلاتی که خود را در انواع حوادث جانی و یا بیماریها به مردم این شهر نشان داده و باعث شده تا مشکلاتی بر مشکل بیمار افزوده شود و دغدغههای خانوادههای بیماران را بیشتر کند.
در این شهرستان، یک مرکز مناسب اورژانش وجود دارد که اکثریت مردم هم به آنجا مراجعه میکنند. این در حالی است که این شهرستان در محور مواصلاتی دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بوده و علاوه بر جمعیت 140 هزار نفری خود، به چند شهرستان همجوار دیگر نیز خدمات پزشکی را ارائه میدهد.
اورژانس بیمارستان امام خمینی شهرستان بناب در نبود پزشک متخصص، بیماران را که نیاز به مداوای بیشتر دارند، در میان جادههای پرخطر، به تبریز اعزام میکند.
این منطقه از آذربایجان شرقی با وجود داشتن مردمی نجیب، ساده و کم توقع سالهاست که در شهرستان خود مشکل پزشک متخصص در بخش اورژانس و ای سی یو را متحمل میشوند و خدمات ارائه شده به مردم بیشتر اوقات با پزشک عمومی انجام میگیرد و آن هم در بخشهایی مثل اورژانس بیمارستان شهدا بالا و پایین میزند و خیلی از مواقع حتی پزشکی وجود ندارد.
در این راستا مردم با عدم رضایت کافی و با طی کردن ساعتها و کیلومترهای زیادی از راههای پر پیچ و خطرناک، به پزشکان متخصص در کلینکها بیمارستانهای مرکز استان مراجعه میکنند.
تجربه خانوادههای بیماران از نبود پزشک متخصص در بیمارستان بناب
فرزند بیماری که بر اثر برق گرفتگی، ۱۴ روز است که در کما به سر میبرد، در گفتوگو با ایسنا، میگوید: مادرم در این حادثه از ناحیه مغز و اعصاب دچار شوک شده و از هوش رفته بود که بعد از مراجعه به اورژانس بیمارستان امام خمینی، او را بستری کردند، اما متاسفانه علارغم معطلی دو روزه در اورژانس بیمارستان، پزشک متخصص مغز و اعصاب نبود که مادرم را معالجه کند.
وی میافزاید: با پیگیری از مسئولان بیمارستان، جواب آنها این بود که پزشک مربوطه به مرخصی رفته و بایستی صبر کنید تا فردا از مرخصی برگردد، تا اینکه با نماینده مجلس شهرستان تماس گرفتیم و او با پیگیری از بیمارستان گفت که پزشک متخصص مغز و اعصاب به خاطر تعویق در پرداخت حقوق، سر شیفت نیامده است.
وی ادامه میدهد: رفته رفته حال مادرم بدتر میشد که با التماس و دادن تعهد کتبی به مدیریت و نیروی انتظامی بیمارستان، مادرم را به بیمارستان سینای تبریز انتقال دادیم.
این فرزند اظهار میکند: با تحمل دوری مسیر و خطرات راه و جادههای ناهموار با رسیدن به بیمارستان تبریز، تیم فوق تخصص در آی سی یو با کادر مجرب به سرعت بیمار را تحویل گرفتند اما مادرم متاسفانه به هوش نیامده و اکنون هم وضعیت خوبی ندارد.
پدری که فرزندش از ناحیه کف پا دچار بریدگی شده بود، در گفتگو با ایسنا، میگوید: فرزندم را چند روز پیش به اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) بردم که متاسفانه علارغم گرفتن هزینه ویزیت، بعدا گفتند که پزشک متخصص اورتوپد نداریم و به اجبار بیمار را به شهرستان مراغه انتقال دادیم.
نیاز مبرم به استقرار پزشک متخصص داریم
مدیر شبکه بهداشت و درمان بناب در این راستا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تمامی اقدامات لازم برای جذب پزشک متخصص انجام گرفته است، گفت: در حال حاضر و با کمبود پزشک متخصص، بیمارستان بناب نیاز مبرم به استقرار پزشک متخصص دارد و دانشگاه علوم پزشکی هم در تلاش است تا این نیاز را مرتفع سازد.
در شرایطی که دوچرخهسواری در بین مردم بناب از قدمت فراوانی برخوردار بوده و به همین دلیل این شهر در سطح کشور و حتی در جهان به شهر دوچرخه لقب گرفته است، حال این سوال مطرح است که شیراز چگونه میتواند لقب «شهر دوچرخه ایران» را به نام خود ثبت کند!
به گزارش اخبار بناب به نقل از خبرگزاری فارس– جاوید بنابیان: بر اساس این گزارش، هفته گذشته بود که افشین یاوری سرپرست فدراسیون دوچرخهسواری جمهوری اسلامی طی مراسمی نشان شهر ملی دوچرخه را به شیراز اهدا کرد.
با انتشار این خبر موج واکنشها به این اقدام از سوی مسوولان و شهروندان بنابی آغاز شد و در موارد متعدد در شبکههای اجتماعی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و آن را اقدام پیشدستانه مسوولان استان فارس و شهر شیراز و غفلت مسوولان بناب و استان آذربایجانشرقی عنوان و خواستار ثبت این عنوان به نام شهرستان بناب شدند.
در اینکه مردم شیراز و مردم برخی شهرهای کشور به مانند مردم بناب به دوچرخه علاقه دارند، در آن هیچ شکی نیست ولی آیا آقای افشین یاوری از وضعیت و سابقه دوچرخه در بناب نیز اطلاع کافی دارند که موضوع ثبت عنوان شهر دوچرخه را به اسم شیراز مطرح میکنند.
اگر از آقای یاوری وضعیت و تاریخچه دوچرخه در شهرستان 150 هزار نفری بناب را مطالعه و با شهرهای دیگر کشور مقایسه میکردند، به خوبی به آن پی میبردند که عنوان شهر دوچرخه شایسته کدام شهر است.
هم اکنون حدود 50 هزار دوچرخه در شهرستان بناب وجود دارد و باید گفت، در بناب در هر خانهای حداقل دو یا سه دستگاه دوچرخه وجود دارد که نشان از علاقه شدید مردم این شهر به این وسیله نقلیه دارد و حتی علاقه وافر و شدید را میتوان در خیابانها و همایشهای متعدد دوچرخهسواری این شهرستان به عینه مشاهده کرد.
شهرستان بناب برگزاری بیست و یکمین همایش بزرگ دوچرخهسواری را در کارنامه خود دارد و یازدهم مهرماه سال 1394 بود که امیررضا خادم معاون وقت حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان با حضور در مراسم اختتامیه همایش بزرگ دوچرخهسواری بناب در حضور بیش از 15 هزار رکابزن گفت: بناب به عنوان شهر دوچرخه ایران ثبت ملی میشود.
وی تصریح کرد: پیشنهاد ثبت ملی بناب شهر دوچرخه از سوی وزارت ورزش و جوانان به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ارائه شده است.
خادم همچنین اذعان کرد: افتخار بزرگی برای ورزش منطقه است که بناب را در کشور به عنوان شهر دوچرخه میشناسیم و این شهرستان در توسعه و ارتقای ورزش همگانی نقش مهمی دارد.
با این اوصاف، امیدواریم مسوولان شهرستان و استان آذربایجانشرقی در این زمینه از خواب غفلت بیدار شده و در ثبت شدن عنوان شهر ملی دوچرخه بهنام بناب و نه شهر دیگری قدمهای لازم و اساسی را بردارند.
شهرستان 150 هزار نفری بناب در 110 کیلومتری تبریز مرکز آذربایجانشرقی و در جنوب این استان واقع شده و با توجه به وجود بیش از 50 هزار دستگاه دوچرخه در این شهرستان و برگزاری همهساله همایش بزرگ دوچرخهسواری این شهرستان به عنوان شهر دوچرخهها در کشور و حتی دنیا لقب گرفته است.